lampor som hänger från undertak

Undertak Stockholm

Snabba leveranser och likaså när det gäller montering och service. Oavsett val av undertak har vi alltid garantier för att du som kund ska känna dig trygg!

Självklara valet för undertak i Stockholm - vi säljer och installerar undertak!

Vi erbjuder många olika typer av undertaksskivor i alla möjliga färger och material. De kan vara anpassade för såväl kontor och konferenslokaler som för musik- och podcaststudior. Våra undertak dämpar inte bara mot ljud utan undertaken är även brandsäkra och de kan monteras fritt från vägg.

Tack vare vårt långa och bra samarbete med vår leverantörer som tillverkar innertaken kan vi garantera ett snabbt och säkert leveranssätt av våra undertak. Hos oss finns ett brett sortiment med anpassningsbara lösningar som täcker alla behov av ett undertak.

Alla undertak anpassas efter dina behov och storleken på lokalen. Tala om för oss vad det är för lokal och ungefärliga mått så återkopplar vi med ett förslag på material, färg och tillhörande priser inom max 24h.

Vare sig det är en stor och komplex planlösning eller en enklare mindre studio står vi till tjänst, vi är alltid behjälpliga med att hitta den bästa lösningen för din lokal och anpassar undertaket utefter. Vi arbetar med både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Vi levererar, monterar och utför även felsökning av ditt befintliga undertak.

Ta kontakt med oss via formuläret längre ned på sidan.

Välj mellan en rad olika modeller och färger

De mest populära varianterna är lättare undertak i färgen vit där nedan nämnda typer går inom ramarna för "lättare".

  • Akustikskivor

  • Metalltak

  • Gipsskivor

Något som man börjar se mer frekvent är nedpendlade undertak där stommen består av klicklösningar som hängs upp i den bärande byggnadsdelen (bjälklag) ovanför med stålband. Det finns alltid många olika färgkombinationer och typer av undertak att välja bland. Vi hjälper dig kostnadsfritt med val av material och färg. Fördelen att välja ett undertak med omsorg är du kan påverka lokalens utseende på ett positivt sätt och förhöja såväl dess ekonomiska som dess estetiska värde. Till exempel kan ett undertak användas för att dölja ojämna ytor i taket ovan men även vara iklädd en färg som matchar övriga lokalen.

Vilket undertak ska du välja?

Skapa en trivsammare inomhusmiljö med undertak. Vi tillhandahåller alla tänkbara typer av undertak. Då behovet av olika typer av undertak är så pass stort, speciellt här i Stockholm där det kryllar av olika lokaltyper, ser vi alltid till att ha ett flexibelt och brett sortiment. Beroende på hur din lokal ser ut och vilka möjligheter det finns att montera ett innertak ser vi till att hitta något som matchar era behov och förutsättningar. Val av undertak avgörs i mångt och mycket av vad du har för lokal. Nedan har vi gjort en lista med vad som är viktigt att tänka på när du väljer undertak beroende på vad för typ av lokal det är tänkt för.

Kontor och butik

För både kontor och butik så vill man hålla nere ljudnivån för hälsan då det vanligtvis vistats flera personer i samma lokal. Det är både prat och tangentbord som låter men musik och telefonsamtal förekommer också. Genom att välja akustik- eller gipsskivor undviker du störningar mellan de olika arbetsplatserna på kontoret eller i butiken, du uppnår helt enkelt en bra rumsakustik.

Skola/lekrum

I en skollokal måste undertaket vara brandsäkert och hur vet man det? Jo, ytskiktet måste vara vara klass 1 som innebär att det håller i 10 minuter vid en eventuell brand. Välj därför inte ett plasttak då det är sämre vid en eventuell brand. Utöver brandrisken vill du också att undertaket håller nere ljudnivån som på ett kontor. Detta för att kunna ha en normal samtalston men också för hälsan. Är undertaket tänkt för ett lekrum så måste det även vara mer stabilt än vanligt för att klara av eventuella stötar. För lekrum rekommenderar vi slagtåliga undertaksplattor.

Badhus

I badhus/simhallar är det ofta en hög luftfuktighet. Därför behöver undertaket du väljer ha den egenskapen att det klarar av en högre luftfuktighet än vanligt. För detta ändamål rekommenderar vi att du använder mineralullsabsorbenter.

Sjukhus

På ett sjukhus är hygienen extremt viktig och också något du vill uppnå med undertaket. Undertaket måste därför kunna tåla en rejäl rengöring. Detta samtidigt som du vill hålla nere ljudnivån mellan de olika rummen för att bibehålla en bra taluppfattbarhet mellan de som kommunicerar. Även på sjukhus som i övriga lokaltyper är brandsäkerheten en viktigt faktor. Undertaket måste klara av påfrestningar av en eventuell brand, tiden som det tar att flytta på patienterna inne på sjukhuset är tiden undertaket måste klara av att hålla.

Trapphus

I trapphus vill du ha ett undertak som klarar av att dämpa ljudnivån. Detta för att de lokaler/rum som ligger i anslutning till trapphuset inte ska störas av trapphusmiljön. Undertaket måste uppfylla vissa brandtekniska krav för att säkerställa att det håller i minst 10 min då en utrymning av fastigheten kan komma att krävas.

Restaurang

I restaurangmiljö förekommer en något högre volymnivå än vanligt. För detta behöver du säkerställa att undertaket klarar av att dämpa ljud såsom buller och höga ljud från storkök. Även här vill du att det specifika undertaket uppfyller samtliga kraven på bra hygien som i sjukhus då taken ska vara rengörbara.

Gymnastiksal

Basketbollar som kastas och fotbollar som skjuts upp i taket är bara ett fåtal exempel på stötar som undertaket måste kunna klara av att ta. Se därför till att undertaket har en hög stabilitet och likaså konstruktionen.

Aula

Sång, instrument osv ska kunna tas upp och höras i hela salen och därmed krävs en bra akustik för dessa aktiviteter. Samtidigt vill man att undertaket dämpar ljudnivån vid större folksamlingar som publik vid ett uppträdande.

Biograf

Att se film på bio är ofta en bättre upplevelse än hemma på tv:n. Detta beror delvis på den något större skärmen men framför allt ljudet och det krävs då att rummet har en bra akustik för detta. Precis som i en aula behöver taket också ha egenskapen att kunna underlätta utbredningen av ljudet i lokalen samtidigt som taket ska kunna dämpa ljudnivån från publiken.

Industrilokal

I en industrilokal gör undertak en väldigt stor nytta. Ljudnivån tenderar att vara väldigt hög pga buller och slammer som ofta kännetecknar miljön i en industrilokal. Produktion med olika maskiner och verktyg låter helt enkelt lite mer än vad det vanligtvis gör på en på ett kontor. Därför är det verkligen viktigt med ett bra undertak som dämpar ljudnivån och efterklangstiden.

Musikstudio

För en musikstudio rekommenderar vi ljudabsorbenter i taket alternativt akustikplattor eftersom dessa minskar efterklangstiden. Genom akustikplattor begränsar du efterklangen av ljudet från när du spelar eller sjunger. De går dessutom väldigt snabbt att montera. Utöver fördelarna med ljudet som skapas från att ha akustikplattor så finns de även i massvis av olika färger och storlekar. Du har inte bara möjligheten att skapa en studio med grymt ljud utan även en snygg sådan.

Dra iväg ett mail med dina uppgifter samt vilken lokaltyp undertaket är tänkt för så tar vi fram resten åt dig kostnadsfritt så får du först se vad du tycker.

Vad kostar ett nytt undertak och montage?

Pris för nytt undertak kan ligga på allt från drygt 150 kronor/kvm för det enklaste undertaket till 3000 kronor/kvm eller mer för de mer exklusiva och avancerade undertaken. Priset för ett nytt undertak varierar kraftig beroende på materialval. Vill du även ha montage av undertaket påverkas priset av ytterligare faktorer som storleken på taket, taksystem och förutsättningarna att montera undertaket. Vi tar fram ett anpassat förslag där vi skräddarsyr erbjudandet efter era önskemål. När du anlitar oss kan du vara säker på att du får konkurrenskraftiga priser tillsammans med en garanti på alla undertak för att du som kund ska vara trygg. Begär en kostnadsfri offert genom att fylla i formuläret.

Övriga användningsområden för undertak i Stockholm

Förutom att fräscha upp och dämpa ljudnivån på kontoret eller i butiken är undertak vanligt i hemmet. Det är en komplettering av fastighetens stomme. Du kan även i hemmet lägga undertak för att skapa en bättre ljudmiljö och dölja ojämna ytor eller installationer i taket. Utöver alla hälsofördelar med undertak kan det även bidra till det mer estetiska, en fräschare och finare miljö helt enkelt. Det går givetvis att matcha undertaket bra till hemmets miljö och färger.

Ett annat användningsområde av undertak är om du hemma vill bygga din egna lilla musikstudio eller varför inte en hemmabio. Först och främst får du en riktig studio-/biokänsla med ljudet som skapas. Samtidigt får du möjligheten att matcha färgerna med övrig inredning för att också få en riktigt snygg hemmabio eller musikstudio.

Kvalitet och material

Olika material och anpassningsmöjligheter är det betydligt fler av idag än vad det var för bara ett par år sedan. Kvaliteten är också avsevärt bättre idag än för inte allt för länge sedan. Vi säljer och monterar enbart undertak av högsta kvalitet som uppfyller alla krav..

Kvaliteten kännetecknas av bra material där undertaket också tål vissa stötar. Beroende på vad undertaket är tänkt för så är det olika egenskaper man är ute efter, i till exempel våtrum vill du ha ett undertak som klarar av en hög luftfuktighet. Gör undertaket inte det så kan du behöva byta omgående och i värsta fall kan kostnaderna bli väldigt mycket större än vad de hade behövt bli. Våra leverantörer som vi haft under en längre tid och upparbetat goda relationer med håller högsta kvalitet. Vi samarbetar bland annat med ecophon som är en av de främsta tillverkarna av akustikprodukter i glasull.

När det kommer till monteringen av undertaket krävs även här en viss kvalitet i form av kunskap och erfarenhet. Detta då det ena undertaket inte är det andra likt och ofta kräver viss specialanpassning utefter de förutsättningar som finns. Vi har en lång erfarenhet av branschen och i över 10 år har vi monterat undertak i olika former. Låt oss hjälpa dig i denna djungel med val och montage av undertak i Stockholm till ett förmånligt paketpris.

Ett undertak – fler fördelar än bara dämpat ljud

Undertak är en snabb och hyfsat billig lösning för att snabbt förändra ditt hem, kontor eller butik på insidan, men också för hälsan. Ett effektivt och prisvärt alternativ till att ge ditt hem, kontor eller butik ett lyft. Undertak kan nämligen vara med och skapa en bättre känsla av ditt hem eller din lokal med rätt färg och design.

Finns något för alla

Undertak kommer i alla dess former. Mindre och större beroende på storleken, standardfärg och specialdesignade. Allt för att möta dina önskemål som kund. När vi tänker på undertak får de flesta av oss upp en bild av ett vitt tråkigt tak i en mindre rolig lokal. Men detta är inte hela sanningen. Idag kan undertak komma i olika färgmönster, material och specialanpassas efter dina behov. När du köper undertak i Stockholm är utbudet brett och du hittar alla varianter.

Undertak dämpar inte heller enbart mot ljud, som de flesta kanske tror, utan de kan både dölja taket ovan som man kanske inte är helt nöjd med och bidra till att få ett mer estetiskt rum.

En undertak kan ge ditt hem/din lokal ett lyft

De flesta kunder går fortfarande på den vanligaste varianten, designmässigt, när det kommer till undertak. De vita gipsskivorna. Eftersom det finns ett såpass stort urval av färger och likaså material på marknaden, kan ett undertak valt med omsorg ge en bättre känsla av atmosfären både miljö- och designmässigt.

I Stockholm är undertak väldigt användbara. Tar man lokaltyper som kontor till exempel så har kontorshotell blivit allt vanligare där en skrivbordsplats i ett öppet kontorslandskap eller ett rum där alla på företaget vistas. Oavsett fallet så vistats det ofta flera företag och personer i samma byggnad på ett mindre antal kvadratmeter. Det gör att undertak fyller en stor funktion då det dämpar ljudet bra och ger därmed en behagligare arbetsmiljö tillsammans med många andra fördelar som tidigare nämnt.

Frågor?

Vid frågor eller funderingar når du oss på 070 092 02 27 eller så kan du fylla i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig.

KONTAKTA OSS

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24h!